loader image
More

    Οινοποιείο Αλεξάκη: Μοσχάτο Σπίνας

    Οινοποιείο Αλεξάκη: Μοσχάτο Σπίνας

    Στον πλούσιο και γοητευτικό κόσμο των κρητικών κρασιών, το Οινοποιείο Αλεξάκη καταλαμβάνει ένα ξεχωριστό χώρο, χάρη στην οικογενειακή παράδοση και την αφοσίωση στην ποιότητα. Κάθε φιάλη αποτελεί το αποτέλεσμα μιας ιστορίας που ξεκίνησε πριν από δεκαετίες, στην καρδιά της Κρήτης, και συνεχίζεται με την ίδια πάθος και αγάπη. Η εξαιρετική ποιότητα των κρασιών, όπως το Μοσχάτο Σπίνας, αντικατοπτρίζει την αρμονία της φύσης και της οικογενειακής φροντίδας.

    Μια Οικογενειακή Παράδοση στην Καρδιά της Κρήτης

    Στην καρδιά της Κρήτης, το Οινοποιείο Αλεξάκη αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο σημαντικά οινοποιεία της περιοχής. Ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1970 από τον Στέλιο Αλεξάκη, Χημικό Μηχανικό – Οινολόγο, και τη Σοφία Αλεξάκη, δημιουργώντας έτσι μια οικογενειακή παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα από τα παιδιά τους, Λάζαρο και Απόστολο.

    Με την πάροδο των χρόνων, το οινοποιείο έχει αναπτυχθεί στο μεγαλύτερο ιδιωτικό οινοποιείο της Κρήτης, συνεργαζόμενο στενά με τους αμπελουργούς του νησιού. Αυτή η στενή σχέση με τους αμπελουργούς επιτρέπει στο οινοποιείο να γνωρίζει εκ των έσω τις ιδιαιτερότητες του Κρητικού Αμπελώνα, επιλέγοντας τα καλύτερα αμπελοτόπια για κάθε ποικιλία.

    Οινοποιείο Αλεξάκη: Μοσχάτο Σπίνας

    Ένας από τους θησαυρούς του οινοποιείου Αλεξάκη είναι το Μοσχάτο Σπίνας, ένας κλώνος του Μοσχάτου Λευκού Μικρόρωγου. Πρόκειται για μια ποικιλία με βαθιές ρίζες στην Ελληνική ιστορία, που παράγει αρωματικά κρασιά με νότες φλούδας πορτοκαλιού, λάιμ, λεμονιάς και τριαντάφυλλου.

    Η Κρήτη, με τους παλαιούς της αμπελώνες, προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για την καλλιέργεια αυτής της ποικιλίας. Οι αμπελώνες της Κρήτης, που βρίσκονται σε υψόμετρο από 500 έως 900 μέτρα, δίνουν στα κρασιά μια φρεσκάδα που συγκρίνεται με τα ορεινά κρασιά της Σάμου.

    Το ξηρό λευκό Μοσχάτο Σπίνας του Οινοποιείου Αλεξάκη είναι ένα παράδειγμα της αρωματικής έντασης που μπορεί να προσφέρει αυτή η ποικιλία. Με νότες τριαντάφυλλου, λάιμ και χαμομήλι, το κρασί αυτό είναι ένα ταξίδι στις αισθήσεις, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

    Ένας οίνος με χρώμα λαμπερό και έντονα αρώματα που συνδυάζονται με μεσαίο σώμα και καθαρή επίγευση. Γοητευτικές γεύσεις και στον ουρανίσκο, με τριαντάφυλλα, λάιμ και άνθη πορτοκαλιάς που αναδεικνύουν τον κορυφαίο αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού.

    Συνοδεύει μικρά ψάρια, ριζότο, θαλασσινά. Σερβίρεται στους 9-12°C.

    Σε κάθε γουλιά, το πάθος και η αφοσίωση της οικογένειας Αλεξάκη γίνονται αισθητά, επιβεβαιώνοντας την αγάπη και την παράδοση που έχουν διαμορφώσει το οινοποιείο για περισσότερα από πέντε δεκαετίες.

    Σχετικά άρθρα